Tänään aamulla mentiin sitten klinikalle alkion siirtoon. Eka saatiin jännittää voidaan siirto tehdä kun vatsa mulla sen verran turvoksissa. No ultrassa ei kuitenkaan munasarjat näyttäneet pahalta. Vähän oli kohdun taakse kertynyt nestettä, mutta tarkisti vielä kyljet joihin sitä ei ollut kertynyt. Siispä siirto päästiin tekemään.

Itse siirtohan sujui helposti. Eli taas makoilemaan petiin ja levitin sisään. Sen jälkeen katetri ja sit ooteltiin että labrasta tuodaan alkio siirrettäväksi. Sairaanhoitaja ultrasi vatsan päältä näkymiä kohtuun. Siinä sitä sitten katseltiin ruudulta kun lääkäri ruiskutti alkion matkaan. Todella hassua katsella sitä. Mies silitteli taas päätäni rauhottavasti toimenpiteen ajan. Pahinta tuossa oli ehkä se, että oli niin kova pissahätä, että on todella kiva kun vielä ultralla painetaan mahaan virtsarakon päältä. No, mutta tämän jälkeen ruisku meni vielä labraan tarkistukseen, että on varmasti tyhjä. Sitten saatiinkin lähteä kotiin.

Tulokset itse alkioista sitten eli 7 tosiaan oli jatkanut sitä jakautumista. 5 alkiota oli nyt 3vrk ikäisinä jakaantunut 8 osaan. Nämä 5 olivat kuulemma kaikki hyviä yksilöitä, 4 kpl oli saanut arvosanan 1 ja 1 kpl arvosanan 1-2. Näitä loppuja kasvatetaan vielä 2 päivää ja sitten pakastetaan ne jotka ovat hengissä selvinneet. Tiistaina saa soitella sitten menikö mitään pakkaseen. Toivotaan, että menee, sillä olivat joutuneet käyttämään jo 4 olkea spermaa, jotta saivat icsiä varten riittävästi siittiöitä. Näin ollen jäljellä on enää 3 olkea eli mahdollisesti yksi hedelmöityskerta jos silloinkin menee samanlainen määrä. No en nyt lähde tätä vielä spekuloimaan tässä vaiheessa, vaikka pelottava ajatus onkin. Toivotaan, että nämä 5 huipputyyppiä jatkavat jakautumistaan. Lääkäri sanoi, että harvoin näkee näin paljon yhtä hyvin jakautuneita alkioita. Toivottavasti sama tilanne jatkuu! Sain myös kehuja anatomiastani, kuulemma näyttää ihan kuin suoraan oppikirjasta :) 

Nyt ei voi sitten kuin odottaa ja toivoa parasta. Kumpa tämä alkio olisi niin vahva yksilö, että tarraisi tiukasti kiinni ja jatkaisi jakautumistaan. Nyt en kuitenkaan itse voi siihen mitenkään vaikuttaa. Tänään mennään illalla käymään syömässä ravintola Savoyssa, missä ei olla aikasemmin käytykään ja sitten sen päälle vielä leffaan. Eli treffi-iltaa pukkaa, perus lapsenteko-lauantai :)