Aamulla mentiin klinikalle munarakkuloiden keräystä varten. Ensin käytiin esitiedot läpi sairaanhoitajan kanssa ja sen jälkeen mulle laitettiin kanyyli käteen ja sain ketoprofeiinitabletin. Sitten odoteltiin, että meitä tultiin hakemaan operaatioon. Siellä sitten housut pois ja penkille makaamaan ja kanyylin kautta Rapifen ja midatzolaamia. Lääkkeistä tuli lähinnä päähän painava olo, muun laista en oikeastaan huomannut. Seuraavaksi lääkäri katsoi ultralla vielä, että munarakkulat näyttää oikeanlaisilta. Sitten pistettiin emättimen seinään puudutuspiikit. Se tuntui sellaisena vihlaisuna ja pienenä kipuna. Tässä vaiheessa mieheni siirtyi toiselle puolelleni ja ihan viereeni ja sai näytöltä katsella munarakkuloiden imemistä. Itse punktioneulan pistäminen ei tuntunut kuin sellaiselta paineelta. 

Oikealta puolelta keräys ei juuri tuntunut, välillä jotain pientä nipistystä tai sellaista. Sitten vasemman puolen keräys, aluksi ei tuntunut miltään, sitten tuli vähän isompi vihlaus. Lääkäri vaihtoi eri kohtaan imemään ja se helpotti niin, että kipu loppui. Lopuksi otti vielä sen kohdan missä vihloi, nyt kipu tuntui paljon pienemmältä. Sitten koko homma olikin ohi ja palasin takaisin lepohuoneeseen lepäilemään nahkanojatuoliin. Sinne sairaanhoitaja tuli kertomaan, että oli saatu 20 munasolua kerättyä. Tämän jälkeen mieheni lähti hakemaan meille ruokaa, kun en ollut koko aamuna saanut syödä. 

Kaikkiaan operaatio oli helpompi kuin kuvittelin. Suurimmaksi osin pienempiä kuin pahimmat menkkakipuni. Se oli myös kivaa kun mieheni silitteli päätäni koko operaation ajan. Huomenna sitten soittavat, onko munasolut hedelmöittyneet ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin lauantaiaamuna klo 9 olisi alkion istutus.

Kotiin päästiin jonkun tunnin seurailun jälkeen ja sitten käytiin vielä yhdessä kaupassa. Sitten mua rupesi väsyttämään ja painuinkin kotona päikkäreille. Vetelin parin tunnin päikkärit. Äskön otin buranan ja panadolin kun alkoi sellanen pieni juiliminen tuntumaan. Mut tällä hetkellä kaikki hyvin. Palataan huomenna asiaan, kun ovat klinikalta soittaneet.