Aamulla soitin väestöliittoon ja varasin ensikäynnin 20.1. Täytyy sanoa, että ensivaikutelma koko paikkaan oli varsin hyvä. Puhelimessa oli kätilö joka oli aidon ystävällinen, rauhallinen ja tuli olo että asiastani ollaan aidosti kiinnostuneita. Se oli myöskin mukava kuulla, kun hän kuuli taustoistamme, että hyvä kun tuutte juttelemaan ja ei sitä kannata jäädä odottelemaan. Kun kuitenkin itselläkin on vähän se olo ollut, että hätiköikö, kun yritystä takana niin hetki. Toisaalta kun ajattelee niin miksi venyttää ainakaan tutkimuksia, kun todellisuus voi olla se, että esim. mies on steriili loppuikänsä. Eipä niitä hoitoja tarvitse heti aloittaa, jos lääkäri on sitä mieltä, että katellaan rauhassa. 

Aluksihan ajattelin syksyllä, että otan yhteyttä tuonne vasta maaliskuussa eli silloin olisi se puoli vuotta yritystä täynnä, mutta sitten tajusin, että kaikkien tutkimustenkin tekemiseen menee äkkiä kuukausi-kaksikin. Jolloin sitä ollaan siellä maaliskuussa, jos hoidot alkavat.

Tänään jatkuu valmennuskurssikin. Eli tähän työpäivän päälle sinne iltaa istumaan viidestä yhdeksään. No jospa sitä saisi taas vähän muuta ajateltavaa. Sinäänsä hauskaahan on, että juuri tuolla kurssilla tapasin syksyllä naisen jolta sain tuolle väestöliiton lääkärille suosituksen. En siis ennen häntä tiennyt ketään joka olisi käynyt hoidoissa. Sitten kurssilla viereesi istuukin ihminen, joka on käynyt jo kaiken läpi ja saanut yhden lapsen sitä kautta. Näin se elämä sitten heittää eteen sellaisia ihmisiä joista voi tullakin tärkeitä tukia/tietolähteitä tulevaa varten.

Mutta nyt pukemaan ihan helvatusti päälle, että tarkenee lähteä opiskelujen pariin.