Tänään käytiin Väestöliitossa ensikäynnillä. Lääkäri kyseli taustat tarkasti läpi ja millainen aikataulu meillä on jne. Hän myös tutki meidät molemmat. Minua alettaessa tutkimaan lääkäri totesi miehelleni, että voit mennä tuonne pääpuolelle istumaan. Olen nähnyt kuinka miesten ilmet menee oudoksi kun naisen gynekologista tutkimusta aletaan tekemään. No kommentti oli mieheltä tutkimuksesta, että eikö se sattunut kun sinnehän tungettiin vaikka minkä näköistä vempainta. Kun sanoin että papa-näytteen otto kirpasee lähinnä, niin ihmetteli et eihän sun ilme edes värähtänyt siinä vaiheessa. Se on se miehen ja naisen kipukynnys vissiin vähän eri luokkaa ;)

No ultrassa nähtiin että ovulaatio on juuri tuloillaan lähiaikoina. Lääkäri mukavasti esitteli meille ultrassa kohdun ja munasarjat ja munarakkulat jne. Ei kyllä ihan ite pystytty kaikkia niitä asioita näkemään, mitä lääkäri näki. Ei oo ihan tuo silmä harjaantunut ultraäänikuvaan. Mutta ultrassa ei näkynyt ainakaan mitään hälyttävää tai kiinnikkeitä. Myös kohtu kuulemma liikkuu mukavasti, mikä viittaisi että kiinnikkeitä ei ole. Mutta tokihan välttämättä ei aina endometrioosi ultrassa näykään. 

Nyt lähtökohtiemme selvittely jatkuu seuraavasti. Ensi viikolla mies käy antamassa uuden spermanäytteen, josta lähinnä katsotaan onko siellä mitään elämää. Muita tutkimuksia varten sitten mahdollisesti otetaan myöhemmin uusi näyte, jos siellä jotain elämää on. Minä käyn ensi viikolla verikokeissa joissa katotaan kilpirauhas-arvot ja joitakin hormoniarvoja.  Molemmat saa sitten seuraavalla viikolla tulokset omista kokeistaan. Samalla sovitaan jos kuukautiseni ovat alkaneet, että milloin minulle tehdään munasarjojen aukiolotutkimus. Sitten kun tuo tutkimus on tehty niin sitten voidaan miettiä miten jatketaan. 

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että mikäli spermassa ei ole siittiöitä, niin silloin mietitään aloitetaanko pakastetuilla siittiöillä koeputkihedelmöityshoidot. Sperma oli sen verran huonoa että siitä ei inseminaatioon kyllä ole. Mutta minulle kuulemma mahdollisesti riittäisi ns. lyhyt hormonihoito, josta sainkin lappuja luettavaksi. Mikäli spermassa siittiöitä on niin sitten katsotaan, että minkä verran ja odotellaanko vielä sperman laadun mahdollista paranemista. 

Mutta nyt otettiin sitten ovulaatiotestit mukaan kuvioihin ja katotaan mitä se näyttää ja löytyykö mahdollinen ovulaatio sitä kautta. Tänään näytti vielä heikkoa hedelmällisyyttä. Oppiipahan samalla käyttää noitakin testejä, ni pystyy töissä asiasta neuvomaan asiakkaita. Mutta kaikkinensa positiivinen olo nyt kun sai asian käyntiin. Ei tartte vaan yksin asiaa miettiä ja arvuutella missä mennään. Nyt saadaan faktat pöytään meidän tämän hetkisestä tilanteesta ja tiedetään onko meidän edes mahdollista saada luomusti lasta.