Pitkäksi taas venyi tuo kirjoitteluväli, mutta täällä nyt kuitenkin taas. Raskaus on sujunut entiseen malliinsa eli oireita nyt tahtoo tulla oireiden perään. Levottomista jaloista olen päässyt eroon ja luulen syynä olevan lymfa-hoidot ja varmasti myös säiden viileneminen on vähän helpottanut oloa. Tilalle olen saanut virtsankarkailun eli tenan kevyt siteet käytössä. Täytyy sanoa, että hoitavat hommansa eikä koko ajan ole olo, että käyttää sidettä toisin kuin normi terveyssiteessä. Käytössä siis mini magic-siteet. Voin siis suositella.

Toinen vähän inhottavampi vaiva on sitten käsien puutuminen. Molemmat kädet siis puutuvat yöllä ja nykyään ovat osittain/välillä kaikki sormet puutuneina myös päivällä. Käsissä ei ole kunnolla puristusvoimaa ja esim. pullojen korkkien avaaminen on aika hankalaa kun ei voima riitä/sattuu käsiin. Yöllä kädet särkevät välillä pahastikin ja niitä tulee ravisteltua yöllä ym. helpottamaan oloa.

Nyt kaksi päivää on särkenyt päätä, täytyypä seurata ettei tulisi iloksi vielä raskausmyrkytystä. Vatsa on mielestäni laskeutunut jo alemmas. Kävin Jorvissa äitiyspolilla pari viikkoa sitten, jolloin ultrasivat ja arvioivat vauvan kokoa. Arvio oli silloin rv32 että kaveri on kaksi viikkoa kasvussa edellä. No näinhän on oikeastaan ollut koko raskauden ajan. Painoarvio oli 2,5kg. Nyt olisi 12.10 seuraava käynti, missä ehkä tehdään sitten synnytystapa-arvio. Vähän jo epäili, että käynnistys voi tapahtua ennen laskettua aikaa, joten saa nähdä miten käy. Voi toki olla, että yksiö käy jo niin ahtaaksi, että tämä kaveri tulee ulos jo aikaisemmin. 

Metformin-lääkityksen jälkeen arvot ovat olleet hyvät ja olen välttynyt sivuvaikutuksilta. Varmaan siis selvitään loppuun tällä lääkityksellä eikä insuliinia tarvita, mikä on hyvä asia. Närästys on ollut pahaa jo useamman viikon. Öisin varsinkin yleensä herään siihen, että kurkku on tulessa. Renniet tulee kohta jo korvista ulos. 

Pari kolme viikkoa on jo supistellut enemmän, lähinnä harjoitussupistuksia, koska eivät tee pahemmin kipeää, lähinnä ovat välillä vähän ahdistavia/tekevät tukalan olon. Kaikenlaista viiltelyä, alaselkäkipua, liitoskipuja on riittänyt ihan joka päivälle. Selkeästi siis kroppa tekee töitä synnytystä varten. Jos sitten kaiken valituksen päätteeksi miettii, että mitä tyypillisiä oireita mulla ei ole niin olen tähän asti säästynyt raskausarvilta, virtsatietulehduksilta, hiivatulehduksilta sekä peräpukamilta, että ihan kaikki oireet eivät ole tähän osoitteeseen ainakaan toistaiseksi osuneet.